Ανιψιά της καταξιωμένης Μαρίζας Κωχ. Η φωνή της Μαργαρίτας βελούδο
11/11/2021 12:45 in Συνεντεύξεις

Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ

Το να φιλοξενήσουμε την  Μαργαρίτα ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ήταν μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για μας. Συμμαθητές από το σχολείο, επενδύοντας ο καθένας στο όνειρο του (τραγούδι/ραδιόφωνο) και ...πολλά χρόνια μετά και οι δύο πίσω από δύο μικρόφωνα “επαγγελματικά” (ή ημι -επαγγελματικά) που όμως αποδεικνύουν πως τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

 

Άλλωστε όπως μας είπε κι η Μαργαρίτα “ερασιτέχνης” σημαίνει “εραστής της τέχνης” και αυτή η φράση καρφώθηκε στο μυαλό και μίλησε στην καρδιά μας, όπως όλες οι μεγάλες αλήθειες. Ίσως γιατί αυτή η λέξη κρύβει την αλήθεια του κάθε καλλιτέχνη, πέρα από σκοπιμότητες ή απλά την ανάγκη για επιβίωση. Πάντως η Μαργαρίτα, αν και πια επαγγελματίας, ποτέ δεν τραγούδησε σκεπτόμενη “το μεροκάματο” ή τα χρήματα και αυτό ίσως το οφείλει στα περασμένα, αγνά, ερασιτεχνικά χρόνια της καριέρας της. Όπως τραγουδούσε τότε αγνά και καθαρά στις παρέες της έτσι αγνά και καθαρά τραγουδάει και τώρα.

 

Το “Με Αέρα Πρίμα” πέφτει στην κονσόλα και οι ακροατές δυναμώνουν την ένταση...Τα δύο πρώτα μηνύματα φτάνουν…”Μα τι φωνάρα, είναι αυτή;” και από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο πως φιλοξενούμε μία άρτια τραγουδιστρια με επίσης πολύ συγκροτημένη άποψη.

 

Ανιψιά της καταξιωμένης Μαρίζας Κωχ, μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο μουσική , τραγούδι και μελωδικά πρότυπα. Θα ήταν σχεδόν αδύνατο να μην ανθίσει το ταλέντο της. Στη συνέχεια σχολικές μπάντες, λίγες δουλειές ενδιάμεσα και μετά η εδραίωση της σαν επαγγελματίας σε έναν άλλο απαιτητικό και ανταγωνιστικό χώρο, αυτού του τουρισμού. Και κάπου εκεί, η άσβεστη φλόγα της για το τραγούδι, ξανά φουντώνει με την συνάντηση της με τον Βαγγέλη Τρίγγα, που βρίσκει στη φωνή της τη μούσα του.

 

Τραγουδώντας σε ύφος “έντεχνο λαϊκό” τα τραγούδια του Τρίγγα δίνουν στο μπουζούκι μια άλλη διάσταση αφού το όργανο αυτό συνοδεύεται συνήθως από όργανα συμφωνικής ορχήστρας. Η φωνή της Μαργαρίτας βελούδο και σε απόλυτη αρμονία με τη μελωδία και η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο να μην θαυμάσεις το αποτέλεσμα. Στίχοι και αυτοί “βελούδινοι” με ουσία, ανθρωπιά και έντονο θαλασσινό, ελληνικό στοιχείο. Άλλωστε το τραγούδι στη γλώσσα σου είναι αυτό που θα σου μιλήσει βαθιά μέσα σου και θα σε κάνει να νιώσεις ή να βρεις την αλήθεια σου.

 

Κι όσο για τους νέους τραγουδιστές, η Μαργαρίτα έχει να πει ένα πράγμα...Τραγουδήστε όταν, όπως και όπου μπορείτε και έτσι κάθε λεπτό βάζετε ένα λιθαράκι στην εξελίξη της φωνής και της ταυτότητας σας σαν τραγουδιστές. Το ταξίδι αυτό δεν πρέπει να τελειώσει ποτέ ότι και αν συμβεί. Γιατί οι “εραστές της τέχνης” πάντα πρέπει να είναι ερωτευμένοι με την τέχνη.

 

Ο καινούργιος δίσκος του Βαγγέλη Τρίγγα, στον οποίο συμμετέχει ενεργά η Μαργαρίτα Καραμολέγκου λέγεται “Με Δικά μου Λόγια” και θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

 

Το τραγούδι της Μαργαρίτας, “Με Αέρα Πρίμα”  που “μας πήρε τα μυαλά” 

-------------------------------------------

Γ.Κόκολας

 

 

COMMENTS
Comment sent successfully!
Αδειοδότηση Μουσικής Elegant Radio