Offline
MENU
Γίνε και εσύ Επενδυτής στο Elegant Radio
04/01/2023 12:06 in Gentlemans Journal

Πολλοί από εσάς γνωρίζετε από επενδύσεις, άλλοι πάλι όχι. Αυτό δεν έχει καμία σημασία διότι παρακάτω θα αναφερθώ αναλυτικά και θα εξηγήσω τι ακριβώς κάνει ένας επενδυτής πρώιμου σταδίου – υψηλού ρίσκου, αυτόν που ονομάζουμε στα αγγλικά ”Angel Investor” όπως αναφέρεται στο StartupperΤα τελευταία χρόνια είναι ίσως η καλύτερη εποχή για επενδύσεις και αυτό θα σας το εξηγήσω παρακάτω!

Ένας ιδιώτης επενδυτής πρώιμου σταδίου – υψηλού ρίσκου προσβλέπει σε μια απόδοση της επένδυσης του. Θα ρωτήσει κάποιος τι σημαίνει αυτό ; Σημαίνει ότι επενδύει σε μια εταιρεία όπως το elegant radio – επιχείρηση παίρνοντας μετοχές από αυτήν και ελπίζει ότι μακροπρόθεσμα θα βρεθεί κάποιος αγοραστής για τις μετοχές αυτές σε μια υψηλότερη τιμή.

Αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα οι αποτιμήσεις των εταιρειών είναι χαμηλότερες. Αν συγκρίνουμε την Ελλάδα σήμερα με άλλες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής, για το ίδιο χρηματικό ποσό ο επενδυτής αυτός στην Ελλάδα θα πάρει σίγουρα περισσότερες μετοχές.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι αγοραστές των επιχειρήσεων αυτών δεν είναι κατά μεγάλο ποσοστό από Ελλάδα, οπότε και αγοράζουν σε ”διεθνείς τιμές”. Αγοράζει δηλαδή ο επενδυτής – ”Angel Investor” σε τιμές Ελλάδας και πωλεί σε τιμές εξωτερικού. Σκεφτείτε λίγο αν υπάρχει κάτι καλυτερο..

Σιγά σιγά αρχίζουν να βγαίνουν στο προσκήνιο πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις και αυτό δείχνει πως είμαστε σε καλό δρόμο όσων αφορά την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις όπως οι Bugsense, Crypteia Networks, Abzorba Games, e-Food.gr και άλλες δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα και πωλήθηκαν στο εξωτερικό, ακριβώς όπως αναφέρθηκα παραπάνω. Όλα φαίνονται στην πράξη λοιπόν τίποτα δεν πρέπει να μένει στην θεωρία.

Ονομάζομαι Τάσος Καλλιγάς είμαι ο ιδιοκτήτης του www.elegantradio.net μιας start up εταιρείας που την ξεκίνησα τον Μάρτιο του 2021 όταν απομονωμένος λόγω της καραντίνας η επιθυμία να συνδεθώ με τον κόσμο ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Θα σας μιλήσω για μένα και για την έως τώρα διαδρομή μου για να επιβεβαιώσω κι εγώ με τη σειρά μου ότι τα πιο δημιουργικά και όμορφα πράγματα γεννιούνται μέσα από δυσκολίες και πολλή δουλειά και ότι «κανένα τέλος δεν έρχεται με άδεια χέρια» τελικά.


Είναι η τέλεια ευκαιρία για ένα προϊόν έτοιμο που αν δεν είστε εσείς για να επενδύσετε θα είναι κάποιος άλλος/άλλη. Διότι και με ελάχιστα έσοδα το web radio δουλεύει κανονικά. Τα έσοδα είναι συν 1. Καμία στρατηγική εξόντωσης από ανταγωνιστές δεν μπορεί να μας αγγίξει διότι τα έξοδα είναι μηδαμηνά μπροστά στην πλούσια γνώση μου και εμπειρία στο digital περιβάλλον. Αν καταφέραμε μέσα σε μερικούς μήνες να μας ακούσουν σύνολο 100.000+ ακροατές, φτιάξτε την εικόνα με σοβαρό ποσό διαφήμισης από εμένα αλλά και της ομάδας μου ως digital marketer ποια θα μπορούσαν να είναι τα αποτελέσματα. 

Η εποχή που διανύουμε είναι η ψηφιακή εποχή, η 4η βιομηχανική επανάσταση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά σύμφωνα και με τη δική μου εκτίμηση, την επόμενη πενταετία, τα αυτοκίνητα θα έχουν Ίντερνετ και οθόνες για να σερφάρει κάποιος, τα fm θα αρχίσουν να φθίνουν και όπως από τον τροχό πήγαμε στη ρόδα, από τα άλογα πήγαμε στα αμάξια, τα web radios θα είναι το μέλλον και λιγότερο τα fm, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι με τη στρατηγική που ακολούθησα έχουμε ήδη ακροατές και με λιγοστούς μάλιστα πόρους διαφήμισης στο διαδίκτυο, είμαστε σε συζητήσεις με angel investors προκειμένου να επενδύσουν στην εξειδίκευση μου, στο ότι επένδυσα και το τελευταίο μου ευρώ διότι όπως λένε και οι επενδυτές αν δεν ρισκάρεις εσύ γιατί να το κάνω εγώ αλλά και στην ποιοτική ομάδα που μου χτύπησε την πόρτα βλέποντας  τις επαγγελματικές διαφημίσεις σε ολόκληρο το διαδίκτυο, σαν μαγνήτης όταν είδε ένα καλά στημένο web radio, πράγμα σπάνιο στην Ελλάδα.



 

Έτσι λοιπόν ζητάω από εσάς να μας χρηματοδοτήσετε και να αναπτυχθούμε μαζί.  

 

 

Με εκτίμηση

Τάσος Καλλιγάς

 Professional Diploma in Digital Marketing from ALBA Graduate Business School

 
COURSENVY - Facebook Ads, SMM Expert, Ad Agency, Amazon FBA

Eazl (Official)
The Online School that Fits Your Life (Eazl courseware helps teams at Tesla®, PayPal®, , Apple®, , Harvard, the World Bank)

Πιστοποιημένος Επαγγελματίας από την Google με ετήσια ανανέωση των γνώσεων
 
Ιδιοκτήτης της
 
COMMENTS