Offline
MENU
Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο!!

ABOUT THE EVENT

Start: 05/06/2022 08:00
End: 05/06/2022 15:00
Where: Ζάππειο
Elegant Radio χορηγός επικοινωνίας του Συλλόγου Καρκινοπαθών
Εθελοντών Φίλων Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών.
Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα των Επιζώντων, τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο!!
Με ποδήλατο ή χωρίς, στο Ζάππειο ή στην πόλη μας, παίρνουμε την παρέα μας και δίνουμε το δικό μας μήνυμα ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.
Κάνε την εγγραφή σου τώρα! https://www.anticancerath.gr/trexoume-pio.../registrations/
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ / άτομο
Ομάδες 6 ατόμων και άνω: 6 ευρώ / άτομο.
Το πακέτο εγγραφής περιλαμβάνει μπλουζάκι και σακίδιο.
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε και φέτος στη δράση μας και να σταθείτε στο πλευρό μας, στο πλευρό των ασθενών και των οικογενειών τους, αλλά και να τιμήσετε τη μνήμη όσων έχασαν τη μάχη με την ασθένεια.
Τα έσοδα του Ποδηλατικού Γύρου θα ενισχύσουν το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ογκολογικών ασθενών "Μαζί και στο Σπίτι".
 
Δελτίο Τύπου

Ήταν αρχές του 2020, όταν είχαμε την ιδέα για έναν ποδηλατικό γύρο στην Αθήνα. Πολύ σύντομα οι συνθήκες, λόγω της πανδημίας, δεν κατέστησαν εφικτή την πραγματοποίησή της.

 

Την άνοιξη του 2021 ξαναπιάσαμε αυτήν την ιδέα με μεγάλη όρεξη και θέληση να πάρει σάρκα και οστά. Αποφασίσαμε πως ήρθε και η δική μας σειρά να συνεισφέρουμε με ένα αθλητικό δρώμενο στη μάχη κατά του καρκίνου.

 

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Virtual Ποδηλατικού Γύρου το 2021, η δράση-θεσμός συνεχίζεται με μια οργανωμένη δράση στην καρδιά της Αθήνας στις 5 Ιουνίου και παράλληλες δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Φέτος το πακέτο εγγραφής περιλαμβάνει βαμβακερό μπλουζάκι και σακίδιο πλάτης.

Λάβετε κι εσείς μέρος στον Ποδηλατικό Γύρο 2022, κάνοντας την εγγραφή σας εδώ!

 

Το Κ.Ε.Φ.Ι. - στα 18 χρόνια ζωής του - έχει μείνει πιστό στο σκοπό και τις αρχές δημιουργίας του. Η άμεση ενημέρωση, η παροχή πολύπλευρης βοήθειας σε ογκολογικούς ασθενείς και τους οικείους τους, οι ημερίδες και τα webinar για την ανάπτυξη ζητημάτων γύρω από τη νόσο και η εξέλιξη του συνολικού έργου του αποτελούν πυλώνες της ύπαρξής του. Μέσα από συνεργασίες διευρύνει τις δυνατότητές του, μέσω της οικονομικής υποστήριξης - μεγάλων εταιρειών και οργανισμών και των πολιτών - ενισχύει τις υπηρεσίες του. Το Κ.Ε.Φ.Ι. υπάρχει από εμάς και προχωρά για εμάς.

 

Ενδεικτικά, η οικογένεια του Κ.Ε.Φ.Ι. προσφέρει:

 

1. Προγράμματα:

-  "ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

- Πρόγραμμα Προσωπικού Βοηθού Καρκινοπαθούς

- Πρόγραμμα «Δικαίωμά μου»

- Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών

 

2. Ομάδες

- Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Ασθενών με Καρκίνο & Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Φροντιστών

- Oμάδα Ασθενών Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη»

- Ομάδα «Ψηφιακός Κόσμος και Ευκολίες»

- Ομάδα «Άσκηση & Καρκίνος» (εκγύμναση ασθενών από εξειδικευμένο γυμναστή)

- Ομάδα Διατροφικής Υποστήριξης Ασθενών με Καρκίνο

- Ομάδα Κοσμετολογίας 

 

3. Webinars & Ημερίδες 

Μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά ακολουθώντας το σύλλογο στα social media ή με την εγγραφή σας στο newsletter.

 

Παράλληλα, έχει δυναμική παρουσία στο δημόσιο λόγο και προσφέρει έργο σε συναφείς με το αντικείμενό του χώρους, μέσω συνεργασιών με φορείς και οργανισμούς. Η έκδοση του περιοδικού του σε τριμηνιαία βάση αποτελεί μέρος της ενημέρωσης κι ανανέωσης της επαφής με το κοινό. Για περισσότερα μπορείτε να περιηγηθείτε στο site.

 

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ;

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΩΜΑ. ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΘΙΑ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.

 

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούμε και τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο. Μια δράση εξωστρέφειας και κινητοποίησης, ενδυνάμωσης και διασύνδεσης. Οι στόχοι μας:

 

1. Η δράση να γίνει θεσμός. Με την ελπίδα τις επόμενες χρονιές να βγούμε όλοι και όλες μαζί στο δρόμο διαδίδοντας μηνύματα αισιοδοξίας και την επιμονή μας για ζωή.

2. Η ενίσχυση και ανάπτυξη των προγραμμάτων και του συνολικού έργου του συλλόγου. Συγκεκριμένα, φέτος με αυτή τη δράση, επιθυμούμε την επέκταση του προγράμματος "ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ". Επιθυμούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να επεκτείνει τις  υπηρεσίες του σε πανελλαδικό επίπεδο και να προσθέσει στη λειτουργία του τη φυσικοθεραπεία και

3. Η ενημέρωση για τον καρκίνο και συναφή ζητήματα, η κινητοποίηση των πολιτών στη μάχη ενάντιά του, η στήριξη των ασθενών και των οικείων τους. Η αφύπνιση της κοινωνικής ενσυναίσθησης για έναν αγώνα που αφορά όλους και όλες.

4. Η ανάδειξη της σημασίας της άσκησης και της διατροφής για τη βελτίωση της ζωής των ογκολογικών ασθενών. Η σύνδεσή τους με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία αλλά και την επανένταξη των επιζησάντων στην κοινωνία σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

 

Σύμφωνα με αυτούς τους στόχους, το διάστημα που ακολουθεί μέχρι τη διεξαγωγή του, θα υπάρχει σε καθημερινή βάση ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας του και όλα τα νέα. Επιπροσθέτως, θα δημοσιεύονται σχετικά άρθρα και βοηθητικό ή ενισχυτικό υλικό.

 

Μείνετε κοντά μας σε αυτό το ταξίδι, λοιπόν!

Κι ας πραγματοποιήσουμε στις 5 Ιουνίου, Μαζί με Κέφι, μια όμορφη ποδηλατική βόλτα!

 

ΜΑΖΙ μας με ΚΕΦΙ

Γίνε ambassador της δράσης μας, στον τόπο που κατοικείς!

 

• Πρόσθεσε ή προσκάλεσε φίλους, συγγενείς, μέλη της τοπικής κοινωνίας να συμμετέχουν: όσο μεγαλύτερη η ομάδα, τόσο το καλύτερο!

• Μίλα στους φίλους σου για την πρωτοβουλία σου και πρότρεψέ τους να μιλήσουν και αυτοί με τη σειρά τους στους δικούς τους φίλους.

• Με τα μέλη της ομάδας σου προσκαλέστε όσους περισσότερους γνωρίζετε να γίνουν μέλη του Συλλόγου μας ή να τον στηρίξουν μέσω δωρεάς.

• Ενημέρωσε τον τόπο σου για τον αγώνα χρησιμοποιώντας τα επίσημα υλικά της διοργάνωσης (μπλουζάκι και backpack).

• Φτιάξε το δικό σου βίντεο από την προετοιμασία της ομάδας σου.

• Χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνική δικτύωσης για να διαδώσεις το μήνυμα του αγώνα μας.

• Πριν τον αγώνα, βγάλε φωτογραφίες και βίντεο από τη συμμετοχή σας, μοιραστείτε τα στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ridewithKEFI#runwithKEFI#cancersurvivor#kefi_athens και περάστε το μήνυμα : « Με ή χωρίς το Ποδήλατο, ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ».

 

Αν θες να εκπροσωπήσεις το Σύλλογό μας στην περιοχή σου κάνε την εγγραφή σου στο www.anticancerath.gr και επικοινώνησε μαζί μας:

• Τηλεφωνικά: 210 6468222

• Υπεύθυνες: κα Γκερέκου Μαρία, Υπεύθυνη Διοίκησης και Επικοινωνίας Κ.Ε.Φ.Ι email : mgkerekou@anticancerath.gr

& κα Χριστοδούλου Φωτεινή, Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας Κ..Ε.Φ.Ι. ,

email: socialworker@anticanceratgh.gr

• Δευτέρα- Παρασκευή :10:00 – 18:00